schilderijen kopen aanschaffen

Schilderijen kopen

Schilderijen schilderij verkopen,  waarde inschatting van schilderij, hoeveel is mijn schilderij waard, schilderijen laten repareren, schilderij kopen, schilderij verkopenIk wil een schilderij kopen

Veel mensen gaan graag naar een museum of galerie. Daar leert men elkaar goed kennen, want kunst inspireert. Niet voor niets gaan veel mensen naar een kunstbeurs. Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer kunst verkocht wordt. Van 2002 tot 2007 werd er volgens onderzoek van Tefaf in Nederland 62% meer kunst verkocht.
Kunst moet je niet zien als een belegging. Kunst is individueel en dus niet makkelijk te verhandelen. Het is veel leuker om kunst te kopen dan geld op een spaarrekening te hebben.
Beginnende verzamelaars kunnen hun smaak ontwikkelen door kunst te lenen bij één van de tachtig kunstuitleencentra overal in Nederland. U kunt een abonnement nemen voor 6 tot zo'n 50 euro per maand, afhankelijk van de waarde van het kunstwerk dat u leent. Vaak wordt de helft van het abonnementsgeld in een spaarpot gestopt waarmee u later de kunst kunt aankopen. Ook hoort bij het abonnement een verzekering.
Bij veel galeries kunt u kunst kopen zonder daar nu voor te betalen. De regeling Kunstkoop zorgt dat u drie jaar lang renteloos kunt afbetalen in maandelijkse termijnen. U moet wel tien procent aanbetalen als u het kunstwerk mee naar huis neemt. Deze regeling wordt betaald met overheidssubsidie.

(Advertentie)

Tip voor korting bij het kopen van een schilderij
U kunt proberen een korting te bedingen bij de aanschaf van veel dure goederen zoals auto's, witgoed, schilderijen en kunstwerken. Vaak is het mogelijk in termijnen te betalen. Eigenlijk leent u dan zonder rente te betalen, waarbij de verkoper de rentekosten draagt. Aangezien deze kosten bij een afbetalingsregeling van enkele jaren aanzienlijk kunnen zijn, biedt dit klanten die wel cash betalen, financiële ruimte om een korting te bedingen.

(Advertentie)